Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet in reepjes
  • voor de marinade:
  • 5 el ketjap
  • snufje zout
  • 2 el olie
  • groenten:
  • 4 bosuitjes
  • 250 gr champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • gele paprika
  • kruiden:
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl peper
  • 3 el ketchup
  • scheut ketjap
  • zout
  • 9 stuks tortillas

Bereiding


Stap 1
Maak de marinade voor de kip en snijd de kip in stukjes. Doe ze in de marinade en schep goed om. Laat een half uurtje marineren. Snijd de champignons in plakjes, de ui/bosui in kleine stukjes en ook de paprika's in kleine stukjes. Bak de kipstukjes na het marineren in een wok goudbruin. Voeg dan de ui/bosui toe en bak die even mee. Groenten erbij en goed meebakken. Dan de kruiden, ketchup en ketjap toevoegen en nog 10 minuutjes laten pruttelen (wel af en toe omscheppen).

Stap 2
Ondertussen de tortilla's uit de verpakking halen en de oven voorverwarmen op 200 graden. Vulling in de tortilla's rollen en op een bakplaat met hoge rand of in een ovenschaal leggen. 10 minuutjes in de oven laten en lekker eten met salade.

Variatietips

  1. Gebruik kalkoen in plaats kip.
  2. Als je van vollere wraps houdt, kan je met deze vulling ook maar 6 vullen
  3. leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal of op de bakplaat. als ze dan uit de oven komen, gaan ze niet meer open.
‹ Terug