29 juli 2007
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote witte ui, in ringen
  • 1 grote rode ui, in blokjes
  • klont margarine of boter
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook (klein), geperst
  • flink glas rode wijn of bier
  • laurierblad
  • 1.5 l water
  • 2 el maizena
  • 4 zakjes sneetjes witbrood
  • 1 handje geraspte kaas
  • ringetjes bosui

Variatietips

  1. Als alcohol in een gerecht verwerkt is dat daarna aan de kook wordt gebracht, vervliegt deze en is daar niets van te proeven.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Doe de margarine of boter in een pan. Bak hierin de witte en de rode ui zacht. Doe de bouillonblokjes, oregano, knoflook, wijn of het bier, laurierblad en het water bij de uien in de pan. Roer goed door en laat goed doorkoken. Zet hierna een klein half uurtje de pan op een laag pitje.

Stap 3
Doe de maizena in een kopje, samen met wat van de soep. Los de maizena helemaal op in het kopje. Giet dit 'papje' nu in de pan. De soep weer laten koken en daarna weer op een laag pitje.

Stap 4
Haal de korsten van het witte brood af en snijd het brood dan in blokjes. Leg ze op een ingevette bakplaat en strooi er de kaas overheen. Zet vijf tot tien minuten in de oven.

Stap 5
Schenk de soep in diepe kommen of in borden. Haal de kaasblokjes uit de oven en garneer hier de kommen of borden mee. Strooi de bosui over de kommen of borden.

Variatietips

  1. Als alcohol in een gerecht verwerkt is dat daarna aan de kook wordt gebracht, vervliegt deze en is daar niets van te proeven.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Snelle surinaamse kippensoep

    4

    30 minuten

  • Portugese sperziebonensoep

    4

    40 minuten

  • Italiaanse maaltijdsoep met pesto

    2

    40 minuten

  • Rode paprika soep

    4

    45 minuten