22 mei 2007
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr nijlbaars
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 3 el olie
  • 6 bosuitjes, in ringetjes (groen en wit)
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • groene paprika, in blokjes
  • 0.25 l visbouillon van een halve tablet
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram)
  • peper, versgemalen
  • zout

Variatietips

  1. Voeg i.p.v. het groen van de bosuitjes 2 eetlepels gehakte koriander toe.
  2. Vervang 200 gram van de Nijlbaars door rivierkreeftjes.

Bereiding

Stap 1
Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met het citroensap. Even laten intrekken en daarna droogdeppen met keukenpapier.

Stap 2
Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van de bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.

Stap 3
Voeg de tomatenblokjes met sap, gember, rode peper en visbouillon toe en breng aan de kook. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Stap 4
Leg de Nijlbaars in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.

Stap 5
Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 6
Serveer de curry op warme diepe borden. Serveer er naanbrood en saffraanrijst bij.

Stap 7
Handig dat het gerecht (zonder de vis) al ruim van te voren gemaakt kan worden. Op het laatste moment alleen nog de vis toevoegen.

Variatietips

  1. Voeg i.p.v. het groen van de bosuitjes 2 eetlepels gehakte koriander toe.
  2. Vervang 200 gram van de Nijlbaars door rivierkreeftjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalmdip

    4

    5 minuten

  • Tonijnsteak met limoentapenade voor op de barbecue

    2

    25 minuten

  • Pladijs met doperwtjesmousse

    4

    30 minuten

  • Zeebaars op eigenwijze Japanse wijze

    2

    10 minuten