• 16 juni 2005
  • 4 personen
  • 40 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 500 gr gehakt
  • paneermeel
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • basilicum
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 0.5 l water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomaten van 425 gram

Bereiding


Stap 1
Kook 4 eieren gedurende 8 minuten. maak het gehakt aan met een ei, paneermeel, peper, zout en kruidnoot. rol de hardgekookte, gepelde eieren nu in het gehakt en wentel ze vervolgens door eiwit en nogmaals wat paneermeel. doe de ballen gehakt nu in frituurvet en bak ze enkele minuten zodat ze ook vanbinnen gaar zijn. snij vervolgens de gehaktballen middendoor en schik ze in een vuurvaste schotel. tomatensaus:. laat de fijgehakte ui gaar stoven in de boter. meng er de bloem onder en voeg de bouillon toe. breng de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met basilicum, peper en zout, en laat nog eens doorkoken. giet de tomatensaus rond de gehaktballen en dien op met aardappelpuree.

Variatietips

  1. Voeg eventueel wat champignons toe aan je tomatensaus
‹ Terug