• 25 januari 2009
  • 4 personen
  • 90 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 3 uien in halve plakjes
  • 3 gekleurde paprika's in reepjes
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten ontveld en gesneden
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • aardappelen, gekookt in plakjes
  • 100 gr geraspte kaas

Bereiding


Stap 1
De oven voorverwarmen op 200 graden. Spekblokjes uitbakken en uitnemen.

Stap 2
Gehakt rullen in het spekvet en indien nodig wat olie toevoegen.

Stap 3
Uien, paprika, knoflook, tomaten en spek toevoegen. Dit geheel goed dooreen mengen en laten sudderen en naar smaak de kruiden toevoegen.

Stap 4
In een ingevette ovenschaal het vlees/groentenmengsel verdelen, hierop de plakjes aardappel leggen in dubbele laag.

Stap 5
Bestrooien met kaas, soort naar smaak en vervolgens bakken in oven op 200 °C, gedurende 1 uur.

Variatietips

  1. Serveren met stevige rode wijn of een goed glas bier
‹ Terug