‹ recepten

Waffelay

Ingrediënten (10 personen)

  • 750 gr bloem
  • 270 ml lauwe melk
  • 70 gr verse gist
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • snufje zout
  • 0.5 zakje vanille suiker
  • 400 gr zachte margarine
  • 500 gr parelsuiker

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Maak het deeg met alle ingrediënten. behalve de boter en de parelsuiker.

Stap 2

Stap 2
Laat het deeg 30 minuten rusten.

Stap 3

Stap 3
Kneed de zachte boter door het deeg.

Stap 4

Stap 4
Daarna de parelsuiker door het deeg heen kneden.

Stap 5

Stap 5
Verdeel het deeg in porties van ongeveer 100 gram.

Stap 6

Stap 6
Laat het deeg 15 minuten rusten.

Stap 7

Stap 7
Verhit het wafelijzer en bak de wafels per stuk in ongeveer 3 minuten.

Stap 8

Stap 8
Het wafelijzer niet invetten.