18 juni 2005
4 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg verse lychees
  • 150 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 el olie
  • 1 el rum
  • 5 cl melk
  • poedersuiker of kokospoeder

Variatietips

  1. Bestrooi bij opdienen met wat kokospoeder.

Bereiding

Stap 1
Pel de lychees, halveer ze en verwijder de pit. Bestrooi de lychees met suiker en laat dit een uur intrekken.

Stap 2
Beslag: bloem en zout mengen, dan de eierdooiers erdoor en vervolgens al roerend de olie, rum en melk toevoegen.

Stap 3
Klop de eiwitten stijf en meng dit door het beslag. Laat dit mengsel een uur staan.

Stap 4
De halve lychees door een beetje bloem rollen alvorens ze door het beslag te halen. Vervolgens onmiddellijk in het frituurvet dompelen.

Stap 5
Bruin bakken en uit laten lekken. Deze lychee-beignets met poedersuiker bestrooien en opdienen.

Variatietips

  1. Bestrooi bij opdienen met wat kokospoeder.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocoladediepvriestaart van Claar en Tom

    4

    180 minuten

  • Witte-chocoladetaart

    4

    90 minuten

  • Bresilienne-taart (nougatine)

    6

    45 minuten

  • Amandelcakes van marsepein

    4

    25 minuten