Ingrediënten

  • 300 gr gepelde scampies
  • 400 gr witlof
  • 1 Jonagold appel
  • 100 ml (koffie)room
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 60 gr ongekookte mie
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • peper
  • olie

Bereiding


Stap 1
Snipper de ui. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de scampies en de ui toe. Voeg het fijngesneden witloof toe en plaats het deksel erop. Laat ongeveer 3 minuten gaarkoken. Voeg de in blokjes gesneden appel toe en roer goed. Voeg de bouillon en de koffiemelk toe. Plaats het deksel terug en laat op een middelmatige stand gedurende 10 min. garen; voeg peper, kerrie en paprikapoeder toe naar smaak. Voeg de gebroken, rauwe mie toe en plaats het deksel erop. Laat enkele minuten garen.

‹ Terug