2 oktober 2006
4 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr blik zalm
  • 120 ml room
  • 150 gr verse roomkaas
  • 40 ml citroensap (optioneel)
  • 2 el vers gehakte dille
  • 1 el gehakte bieslook
  • zout
  • peper
  • 200 gr gerookte zalm

Variatietips

  1. ls dip kan je chips gebruiken, groentjes, gebakken bladerdeegstaafjes, geroosterde broodreepjes, gebakken koude aardappeltjes, tortilla's, crackers, zoute stokjes.
  2. Je kan hem naar smaak ook dikker maken door er minder room en meer roomkaas aan toe te voegen. Dan kan je de creme gebruiken als vulling vb witloofblaadjes, uitgeholde komkommers, op toastjes, eitjes vullen (meng dan vb ook het eigeel door de zalmmassa)

Bereiding

Stap 1
Laat het blik zalm uitlekken en verwijder eventueel de graten.

Stap 2
Doe in een keukenrobot met gerookte zalm, de room, verse roomkaas, citroensap en de verse kruiden.

Stap 3
Bewerk tot een homogene pasta en kruid naar smaak met peper en zout.

Variatietips

  1. ls dip kan je chips gebruiken, groentjes, gebakken bladerdeegstaafjes, geroosterde broodreepjes, gebakken koude aardappeltjes, tortilla's, crackers, zoute stokjes.
  2. Je kan hem naar smaak ook dikker maken door er minder room en meer roomkaas aan toe te voegen. Dan kan je de creme gebruiken als vulling vb witloofblaadjes, uitgeholde komkommers, op toastjes, eitjes vullen (meng dan vb ook het eigeel door de zalmmassa)
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!