‹ recepten

Zomersalade van mijn zusje Sandy

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 avocado's in stukjes gesneden
  • 75 gr ontbijtspek
  • 1 maiskolf
  • 1 el citroensap
  • 2 kippenpoten
  • 2 bosui fijn gesneden
  • peper
  • 4 el olijfolie

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1
Kip kruiden naar smaak dan bakken of in de oven en pluizen. Ook het Spek bakken en in kleine stukjes snijden.

Stap 2
Mais koken dan al het mais eraf halen( blikje kan ook) .

Stap 3
Maak een dressing van uitgeperste citroen, peper en olijfolie.

Stap 4
Alle ingrediënten mengen en daarna de dressing er ook goed door heen mengen.

Variatietips

  • Je kan i.p.v. een maïskolf ook een klein potje maïs gebruiken voor een snellere versie.
  • Je kan i.p.v. kippenpoten ook gerookte kip gebruiken voor een snellere versie.