Zomersalade van mijn zusje Sandy
1 augustus 2018
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 2 avocado's in stukjes gesneden
  • 75 gr ontbijtspek
  • 1 maiskolf
  • 1 el citroensap
  • 2 kippenpoten
  • 2 bosui fijn gesneden
  • peper
  • 4 el olijfolie

Variatietips

  1. Je kan i.p.v. een maïskolf ook een klein potje maïs gebruiken voor een snellere versie.
  2. Je kan i.p.v. kippenpoten ook gerookte kip gebruiken voor een snellere versie.

Bereiding

Stap 1
Kip kruiden naar smaak dan bakken of in de oven en pluizen. Ook het Spek bakken en in kleine stukjes snijden.

Stap 2
Mais koken dan al het mais eraf halen( blikje kan ook) .

Stap 3
Maak een dressing van uitgeperste citroen, peper en olijfolie.

Stap 4
Alle ingrediënten mengen en daarna de dressing er ook goed door heen mengen.

Variatietips

  1. Je kan i.p.v. een maïskolf ook een klein potje maïs gebruiken voor een snellere versie.
  2. Je kan i.p.v. kippenpoten ook gerookte kip gebruiken voor een snellere versie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Heerlijke ijsbergsla a la pap en Esnie

    4

    15 minuten

  • Pittige zoetzure salade

    4

    15 minuten

  • Pastasalade met worst en kaas

    4

    45 minuten

  • Salad shirazi (komkommer en tomaat salade) (Familierecept Azhar)

    4

    15 minuten