Thaise rode kip curry met een eigenwijze twist

//Thaise rode kip curry met een eigenwijze twist
Geplaatst: 20 maart 2017
Categorie: ,

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 2 kipfilets in stukjes gesneden
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el bloem
  • 0.5 broccoli in bloemetjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1.5 el mae ploy rode curry pasta
  • 250 ml kokosroom
  • 1 limoen

Bereiding (ca. 30 minuten)

Stap 1 Doe de olijfolie in een wok en bak de stukjes kipfilet met wat peper en zout in de wok gaar.

Stap 2 Bak kort een el bloem mee tot die gaar is en haal de kipfilet uit de pan en leg even apart.

Stap 3 Roerbak de brocolli in de wok tot die gaar is (eventueel even wat water toevoegen zodat het sneller gaar stoomt en haal ook de brocolli eruit.

Stap 4 Doe de rode curry in de wok en bak even tot het pruttelt.

Stap 5 Doe vervolgens de kip , brocolli en de gesneden paprika in de pan en bak mee tot het warm is.

Stap 6 Voeg vervolgens de kokosroom toe. Goed roeren tot het 1 geheel is en daarna afmaken met het sap van de limoen.

Stap 7 Serveer met rijst en eventueel nog een extra partje limoen om het zelf nog extra op smaak te brengen.

Variatietips

  • Gebruik andere groenten die je in huis hebt.
  • Vervang de kipfilet door kippendijfilet.
Door |2018-07-16T19:58:53+00:003 maart 2017|Gevogelte, Rijst