Geplaatst: 31 maart 2005
Categorie: ,

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien, fijn gesneden
  • 750 gr aardappelen
  • 600 gr varkenslapjes
  • peper
  • zout
  • 50 gr margarine
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 3 dl bouillon
  • 2 el azijn
  • 650 gr gekookte bietjes
  • kaneel
  • maïzena

Bereiding (ca. 90 minuten)

Stap 1 Schil de aardappelen en snij ze in stukjes, snij daarna ook de uien in stukjes. Snij het vlees in stukken van ongeveer 50 gram per stuk en bestrooi de stukken vlees met peper en zout naar smaak. Verhit vervolgens in een braadpan de margarine en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin. Kruidnagelpoeder, bouillon, azijn en de aardappelen toevoegen en aan de kook brengen, deksel op de pan en op zacht vuur in 60 minuten gaar laten stoven. Belangrijk is om regelmatig te controleren of er nog genoeg vocht in de pan is. Je kan het gerecht ook 60 minuten in de oven laten stoven in de pan met de deksel erop op 200 graden, je hoeft dan niet regelmatig te controleren of er nog vocht in de pan zit, dat blijft gewoon in de pan zitten wanneer je de oven gebruikt. Het is net wat je zelf makkelijker vindt. Ondertussen de bietjes schillen en in plakjes snijden en de laatste 15 minuten toevoegen en mee laten stoven. Na de 60 minuten het gerecht van het vuur of uit de oven halen en met wat peper, zout en eventueel wat kaneel op smaak brengen. Je kan eventueel het kookvocht met een beetje maïzena binden.

Variatietips

  • De kruidnagelpoeder kan ook vervangen worden door gemalen piment.