18 juni 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 2 maïskolven
  • 60 gr boter
  • 115 gr rode paprika in kleine blokjes
  • 285 gr droge korte macaroni
  • 1.5 dl room
  • 25 gr bloem
  • 4 eierdooiers
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

Variatietips

  1. Wat gebakken spekblokjes in het mengsel.
  2. Bespaar tijd met maïs uit blik.

Bereiding

Stap 1
Doe de maïskolven in een pan kokend water en kook ze 8 minuten. Giet ze af en houd ze 3 minuten onder koud stromend water. Snijd de korrels er voorzichtig af en laat ze drogen.

Stap 2
Smelt 25 gram van de boter in een koekenpan, bak hierin de stukjes paprika 4 minuten op een laag vuurtje, giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.

Stap 3
Doe de macaroni in een pan kokend water met een beetje zout en olie. kook de pasta in 12 minuten al dente, giet hem af en laat hem in koud water afkoelen.

Stap 4
Klop in een kom een romig mengsel van de room, bloem, het zout en de eierdooiers. Voeg de paprika toe. Giet de pasta af en roer hem erdoor. Breng het mengsel op smaak met zwarte peper.

Stap 5
Verwarm de rest van de boter met de olie in een grote koekenpan. Schep hierin het beslag en druk ze plat. Bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn.

Variatietips

  1. Wat gebakken spekblokjes in het mengsel.
  2. Bespaar tijd met maïs uit blik.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten