Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 300 gr belegen kaas
  • 150 gr gandaham
  • 1 el mosterd
  • 4 el bloem
  • 2 eitjes
  • cornflakes of paneermeel
  • boter
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereiding


Stap 1
De aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken snijden (bolle kantjes worden niet gebruikt) en 5 minuten voorkoken in weinig water met zout en dan afgieten.

Stap 2
De kaas in 1 cm dikke plakken snijden en deze op het formaat van de aardappelplakken bijsnijden.

Stap 3
De kaas met wat mosterd besmeren, om elke kaasplak een plak ham wikkelen en tussen de aardappelplakken leggen, goed aandrukken de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes (of paneermeel) halen en ze in de boter goudbruin bakken.

‹ Terug