17 juni 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr roomkaas met fijne kruiden
  • 2 eitjes
  • 2 el bloem
  • 200 gr spruitjes (mag meer zijn)
  • boter of olie
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Variatietips

  1. Met dit recept maak je van om het even welke soort groente koekjes.
  2. Extra pittige kaas aan het mengsel toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Spruitjes lichtje blancheren en ze heel fijn hakken.

Stap 2
In een kom roomkaas met eieren en bloem tot een glad mengsel roeren. Spruitjes erdoor roeren. Op smaak brengen met nootmuskaat zout en peper.

Stap 3
In een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Met een juslepel 4 bergjes roomkaas-groentebeslag in de pan scheppen en platdrukken.

Stap 4
Op een halfhoog vuur roomkaas-groentekoekjes in ca. 6 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Kan ook in de frituurpan worden gebakken.

Variatietips

  1. Met dit recept maak je van om het even welke soort groente koekjes.
  2. Extra pittige kaas aan het mengsel toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Amuse van bladerdeeg met gorgonzola

    4

    30 minuten

  • Champignons voor bij de gluhwein en de bratwurst

    4

    20 minuten

  • Kaassticks met notenkorstje

    4

    15 minuten

  • Zalmbonbon

    8

    30 minuten