‹ recepten

Saucijsbolletjes (20 stuks)

  • 10 april 2019
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 10 plakken bladerdeeg

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Stap 2
Ontdooi de plakken bladerdeeg en klop 1 ei los.

Stap 3
Meng de overige ingrediënten in een kom, het moet een beetje plakkerig blijven.

Stap 4
Snij de plakken bladerdeeg door het midden en leg op iedere halve plak aan één zijde een bolletje gehakt ter grote van een golfbal.

Stap 5
Vouw de plakken dubbel en knijp dicht.

Stap 6
Leg de bolletjes onderste boven op een bakplaat bedekt met bakpapier, zodat ze niet openspringen tijdens het afbakken.

Stap 7
Prik de bolletjes met een mes in zodat de hitte tijdens het bakken kan ontsnappen en smeer in met ei. Bak de bolletjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Variatietips

  • Serveer eventueel met sweet chilisaus