• 5 september 2006
  • 2 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen, in stukken gesneden
  • 1 eierdooier
  • 1.25 dl melk
  • 27.5 gr boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding


Stap 1
Kook ze gaar in gezouten water

Stap 2
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Stap 3
Doe er beetje bij beetje wat melk bij.

Stap 4
Voeg er de boter en de eierdooier bij en roer goed om tot een luchtige puree. Je kan naar eigen keuze melk toevoegen of minder bijdoen zodat je de gewenste dikte krijgt. Je kan er eventueel ook wat olijfolie onder mengen.

Stap 5
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Variatietips

  1. Je kan de puree in een ovenschotel schikken. Lijntjes in trekken met een vork, klontjes boter erop en korstje laten krijgen in de oven.
  2. Wortelpuree: Stoof worteltjes gaar met wat tijm, laurier en suiker. Stamp ze fijn en meng onder de puree.
  3. Meng geraspte kaas onder de puree
‹ Terug