‹ recepten

Aardappelpuree met savooikool

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg savooikool (groene kool)
  • 200 a 250 gemalen gram comt�-kaas
  • 350 gr breydelspek
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Groentenbouillonpoeder
  • Boter of olijfolie
  • Melk of scheutje room

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet af en maak er een puree van met de melk (of room) en kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat. De kool in repen snijden en met wat olijfolie (of boter) en wat water in een pan doen. Doe er wat groentenbouillonpoeder over en laat rustig gaarstoven. Ondertussen het breydelspek in blokjes snijden. Meng de aardappelpuree met de gestoofde kool, het breydelspek en 150 of 200 gram van de comt� kaas. Doe in een ovenschotel en strooi er de overgebleven kaas over. Laat in de oven gratineren tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat.