Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr boter
  • 175 gr suiker
  • 4 eieren
  • Blik ananas (1/2 l)
  • Boter om in te smeren
  • 2 tl abrikozenconfituur
  • Poedersuiker

Bereiding


Stap 1
Bakvorm: ronde cakevrom van 28 cm doorsnede Baktijd/-temp: 50 min / 175�CRoer de boter zacht. Klop er de suiker, eierdooiers en 1/8 l ananassap onder. Voeg de gezeefde bloem en het stijfgeklopt eiwit toe. Bestrijk de bakvorm met boter en bestuif het met bloem. Stort het deeg in de bakvorm en leg op het deeg ananasschijven. Bak de cake gaar. Laat afkoelen en ontvorm. Smeer in met ingekookte abrikozenconfituur en werk af met poedersuiker.

Variatietips

  1. De ananas kan vervangen worden door appels.
‹ Terug