2 september 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1.5 tl mosterd
  • 500 ml olie
  • zout
  • peper
  • wijnazijn of citroensap
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1.5 el tomatenpuree
  • paprikapoeder

Bereiding

Stap 1
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de eierdooiers met de mosterd en een snuifje zout en peper in een kommetje en roer met een klopper goed glad. Laat 1 minuut rusten.

Stap 2
Giet er een straaltje slaolie of maïsolie bij en roer goed tot alle olie is opgenomen. (De olie moet er traag aan toegevoegd worden!!) Roer er weer wat olie bij en klop terug goed op. (hoe harder je klopt hoe dikker de mayonaise zal worden dus kan je ook met een elektrische mixer doen).

Stap 3
Breng de mayonaise eventueel op smaak met citroensap of wijnazijn en naar smaak nog wat zout en peper. Je hebt 500 ml van de mayonaise nodig voor de Andalusische saus.

Stap 4
Verwijder de zaadjes uit 1/2 rode en 1/2 groene paprika. Grill ze tot de schil zwart geblakerd is en verwijder het vel.

Stap 5
Pureer de paprika in een keukenrobot en schep samen met 1 a 2 eetlepels tomatenpuree door 1/2 liter mayonaise.

Stap 6
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Werk af met paprikasnippers.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Verse muntsaus

    4

    10 minuten

  • Remouladesaus

    4

    20 minuten

  • Vanillefondue

    4

    10 minuten

  • Magere knoflooksuas

    6

    15 minuten