10 november 2014
8 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr (room)boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 groene appels in fijne stukjes gesneden
  • 2 handjes gedroogde cranberry's

Variatietips

  1. Vervang de helft van de suiker door basterdsuiker, zorgt voor een gekleurde cake.
  2. Voeg ook een handje gedroogde blauwe bessen toe.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden en doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ongeveer 10 minuten tot een mooi glad beslag.

Stap 2
Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ongeveer 10 minuten.

Stap 3
Voeg als laatst de zout, bloem en vanillesuiker toe en mix deze ongeveer 10 minuten tot een mooi glad beslag.

Stap 4
Spatel de stukjes appel en de cranberry's voorzichtig met een spatel door het beslag.

Stap 5
Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm en bak de cake in 90 minuten gaar. Met een sateprikker kun je kijken of de cake gaar is. als je de sateprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.

Variatietips

  1. Vervang de helft van de suiker door basterdsuiker, zorgt voor een gekleurde cake.
  2. Voeg ook een handje gedroogde blauwe bessen toe.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!