28 oktober 2008
10 personen
70 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 250 gr suiker
  • 150 gr havermout
  • 200 gr gesmolten boter / margarine
  • snufje zout
  • 4 grote appels
  • zakje vanillesuiker
  • rozijnen (eventueel)
  • citroensap

Benodigdheden

  • Springvorm 24-26 cm.

Variatietips

  1. Voeg i.p.v. rozijnen, dadels en of vijgen toe.
  2. Bestrijk de taart als ie nog warm is met warme gezeefde abrikozenjam (zoet!).
  3. Ook lekker met peren of pruimen (verkruimel dan over de bodem drie beschuiten om het vocht uit de vruchten op te vangen).

Bereiding

Stap 1
Schil de appels, snij ze in stukjes en vermeng ze met het sap van een halve citroen en de vanillesuiker. Voeg (eventueel) een handje rozijnen toe.

Stap 2
Meng in een kom de bloem, suiker, havermout, snufje zout en de gesmolten boter met je vingers tot een kruimeldeeg.

Stap 3
Gebruik 2/3 van de kruimels om de bodem en zijkanten van de ingevette springvorm te bedekken, druk dit een beetje aan.

Stap 4
Doe de appels in de vorm en strooi de rest van de kruimels erover. Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten in een hete luchtoven op 175 graden.

Stap 5
Kijk na 45 minuten even of de bovenkant niet te bruin wordt, leg eventueel een velletje bakpapier of aluminiumfolie erover.

Variatietips

  1. Voeg i.p.v. rozijnen, dadels en of vijgen toe.
  2. Bestrijk de taart als ie nog warm is met warme gezeefde abrikozenjam (zoet!).
  3. Ook lekker met peren of pruimen (verkruimel dan over de bodem drie beschuiten om het vocht uit de vruchten op te vangen).
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!