Ingrediënten
- 400 gr rode bietjes
- 1 kleine ui
- 25 gr boter
- 50 gr spekjes
- 1 tl azijn
- zout en peper
Variatietips
- Lekker met rösti, gebakken met ui en spek.
- Lekker met een knapperig gebakken speklapje.
- Lekker met een paar plakken gebakken appel.
Bereiding
Stap 1
Trek de velletjes van de bietjes en rasp ze.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Verhit in een hapjespan de boter en bak de spekjes zachtjes uit doe de ui erbij en laat die zacht worden.
Stap 4
Voeg de bietjes, azijn peper en zout naar smaak toe en laat 10 min zachtjes met de deksel op de pan stoven.
Stap 5
Serveer meteen.
Variatietips
- Lekker met rösti, gebakken met ui en spek.
- Lekker met een knapperig gebakken speklapje.
- Lekker met een paar plakken gebakken appel.