Bietjes
4 januari 2006
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr rode bieten
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 25 gr boter
  • 50 gr spekjes
  • 1 tl azijn
  • zout
  • peper

Variatietips

  1. Lekker met rösti, gebakken met ui en spek.
  2. Lekker met een knapperig gebakken speklapje.
  3. Lekker met een paar plakken gebakken appel.

Bereiding

Stap 1
Kook de bietjes in 2 uur gaar of in 4 uur op stand 2 in de slowcooker, laat ze afkoelen en trek de velletjes van de bietjes en rasp ze.

Stap 2
Verhit in een hapjespan de boter en bak de spekjes zachtjes uit en doe de ui erbij en laat die zacht worden.

Stap 3
Voeg de bietjes, azijn peper en zout naar smaak toe en laat 10 min zachtjes met de deksel op de pan stoven en serveer meteen.

Variatietips

  1. Lekker met rösti, gebakken met ui en spek.
  2. Lekker met een knapperig gebakken speklapje.
  3. Lekker met een paar plakken gebakken appel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Rauwe groenten-fondue

    4

    20 minuten

  • Tomaten crème soep van Esnie

    6

    90 minuten

  • Witlof schotel met aardappeltjes

    2

    40 minuten

  • Griekse kabeljauw

    4

    30 minuten