8 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr varkensvlees
  • 6 a 8 kemerie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui (heel fijn gesneden)
  • trassi
  • assem zonder pit
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el sambal
  • sereh in stukken gesneden
  • 3 djeroek poeroetbladeren
  • 1 vingerlengte koenjit
  • 2 salambladen
  • 2 tl laos
  • 0.5 kopje santen of koffiemelk
  • 0.5 kopje water

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst.

Bereiding

Stap 1
De ui en kruiden bakken of samen heel fijn wrijven en fruiten in een pan met olie.

Stap 2
Onder het fruiten de djeroek poeroetbladeren, de sereh en de koenjit erbij doen en vervolgens pas het vlees goed omroeren, tot het bruin is.

Stap 3
Het water en de santen erbij doen en op een zacht vuur laten koken en telkens omroeren tot het vlees gaar is.

Stap 4
Onder het koken zo nu en dan nog wat water bij doen, zodat het niet aanbakt.

Stap 5
Als het bijna klaar is nog wat zout en suiker naar smaak toevoegen.

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Seroendeng

    4

    5 minuten

  • Ayam ketjap (Indonesische stoofschotel van kip)

    4

    35 minuten

  • Oma’s loempia

    4

    90 minuten

  • Krabjes met babi ketjap

    4

    60 minuten