8 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr varkensvlees
  • 6 a 8 kemerie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui (heel fijn gesneden)
  • trassi
  • assem zonder pit
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el sambal
  • sereh in stukken gesneden
  • 3 djeroek poeroetbladeren
  • 1 vingerlengte koenjit
  • 2 salambladen
  • 2 tl laos
  • 0.5 kopje santen of koffiemelk
  • 0.5 kopje water

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst.

Bereiding

Stap 1
De ui en kruiden bakken of samen heel fijn wrijven en fruiten in een pan met olie.

Stap 2
Onder het fruiten de djeroek poeroetbladeren, de sereh en de koenjit erbij doen en vervolgens pas het vlees goed omroeren, tot het bruin is.

Stap 3
Het water en de santen erbij doen en op een zacht vuur laten koken en telkens omroeren tot het vlees gaar is.

Stap 4
Onder het koken zo nu en dan nog wat water bij doen, zodat het niet aanbakt.

Stap 5
Als het bijna klaar is nog wat zout en suiker naar smaak toevoegen.

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ayam Pedis DeLuxe

    4

    25 minuten

  • Goulaih

    4

    90 minuten

  • Wrap met makreel pedis (pittig)

    2

    15 minuten

  • Babi ketjap

    4

    180 minuten