31 maart 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • rundvlees of kippenlever
  • 2 grote uien
  • knoflook
  • mespunt djinten
  • 2 salam
  • laos
  • djahé
  • sereh
  • 3 tl ketoembar
  • 5 a 6 tl sambal
  • 0.25 santen
  • beetje water

Variatietips

  1. Lekker bij een Indonesische rijsttafel.

Bereiding

Stap 1
2 grote uien snijden en bakken tot het glazig is.

Stap 2
In een schaal de knoflook, mespuntje djinten, 4 salam, laos, djahé, sereh en een beetje olie door elkaar mengen en hiermee het vlees of kippenlever marineren en een tijdje in laten trekken.

Stap 3
Het gemarineerde vlees of kippenlever bij de uien bakken.

Stap 4
3 theelepels ketoembar, 5 à 6 theelepels sambal en een beetje water toevoegen bij het vlees en zachtjes op laten staan tot het zacht is.

Stap 5
Op het laatst ¼ santen erbij voegen. Er moet niet teveel water in de pan blijven, dan is het klaar.

Variatietips

  1. Lekker bij een Indonesische rijsttafel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten