• 6 september 2008
  • 2 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr sperziebonen
  • 200 gr katenspek
  • 2 uien, in ringen
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr champignons, in partjes

Bereiding


Stap 1
Maak de (sperzie) boontjes schoon en kook ze met wat zout totdat ze gaar zijn. Laat de boontjes goed afkoelen.

Stap 2
Bak de uien en de champignons in een koekenpan totdat ze nog net niet gaar zijn.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol de afgekoelde boontjes in een plakje katenspek (ongeveer 6-8 boontjes per rolletje).

Stap 4
Leg de rolletjes boontjes in een ovenschaal en leg er gesneden stukjes knoflook tussen door. Zet de ovenschaal met boontjes en knoflook in het midden van de oven en zet de timer op 40-45 minuten.

Stap 5
Haal na een half uur de schaal uit de oven en voeg de gebakken uien ( en de champignons ) toe.Als je tomaten wilt toegevoeg snijd de tomaten (2-3 stuks) in blokjes en voeg deze ook toe. Ovenschaal kan terug in de oven voor de laatste 10 a 15 minuten.

Variatietips

  1. Serveer de boontjes met lekkere gebakken aardappels.
  2. Voeg wat extra zout toe (grove gemalen zeezout ). doe dit over de boontjes voordat deze de oven in gaan..
  3. Voeg ook tomaten toe.
‹ Terug