30 juni 2005
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 600 a 800 gram klapstuk zonder been
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • 1 kg wortels
  • 300 a 500 gram uien
  • 50 gr boter
  • peper
  • suiker (eventueel)

Bereiding

Stap 1
Breng 7 deciliter water met de laurier en met l zout aan de kook. Leg het klapstuk in de pan. Sluit die als het water weer kookt en temper de warmtebron.

Stap 2
Laat het vlees ongeveer 1,5 uur voorkoken.

Stap 3
Was de wortels en snij in blokjes. Snij ook de uien in stukken.

Stap 4
Laat de wortels en uien 1/2 uur met het vlees meekoken.

Stap 5
Controleer na ongeveer half uurtje of de wortels gaar zijn. Voeg aan het gerecht naar smaak wat bouillonpoeder, boter of vet, mosterd, peper of zout toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mediterrane tonijnsalade

    4

    30 minuten

  • Vlees in aardappeljasje

    4

    40 minuten

  • Pesto-lasagna

    4

    45 minuten

  • Mosterd-aardappelen

    4

    45 minuten