23 juni 2005
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr oud brood
  • 3 eieren
  • 225 gr melk
  • 125 a 150 gram kaas naar keuze, gemalen
  • 1 ui
  • peterselie
  • bieslook
  • 6 el bloem
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Je kan ook gemalen, klein beetje gebakken nootjes aan het mengsel toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Snijd het brood in kleine blokjes en doe deze in een schaal.

Stap 2
Klop de eieren met de melk, giet het mengsel over het brood en laat het 20 minuten staan. Roer af en toe.

Stap 3
Hak de peterselie en de ui fijn. Bak de ui een beetje, voeg de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken.

Stap 4
Zeef de bloem erin. Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.

Stap 5
Meng het geheel onder het broodmengsel alsook de overgebleven peterselie, bieslook en de kaas.

Stap 6
Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes frituur ze of bak ze in pan of kook ze in groentebouillon.

Variatietips

  1. Je kan ook gemalen, klein beetje gebakken nootjes aan het mengsel toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Paasstol met amandelspijs (Pasen)

    8

    120 minuten

  • Surinaams broodje hete kip van mijn zusje

    2

    20 minuten

  • Hamkaas croissant

    3

    20 minuten

  • Pizza bodem en brood

    2

    60 minuten