3 maart 2006
2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 250 gr gekruid gehakt
  • 2 el mosterd
  • 2 el zachte boter
  • 100 a 200 gram gemalen kaas
  • 2 sjalotjes
  • 1 el kappertjes
  • 12 kerstomaatjes in stukjes
  • peper en zout
  • basilicum
  • olijfolie

Variatietips

  1. I.p.v. boter en mosterd kan je ook lookboter of kruidenboter gebruiken.
  2. I.p.v. gemalen kaas is het ook lekker met schijfjes mozzarella.

Bereiding

Stap 1
Verdeel het stokbrood in ongeveer 12 sneden.

Stap 2
Meng de zachte boter met de mosterd en bestrijk er de sneetjes brood mee.

Stap 3
Schep op elke snede een portie gehakt, bestrooi met gemalen kaas en zet 4 a 5 minuten onder de grill tot het gehakt gaar is en de kaas gesmolten.

Stap 4
Pel intussen de sjalotjes, snipper ze fijn en stoof ze in wat olijfolie, doe er de basilicum en tomaatjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng er de kappertjes onder en schep op de bruschettas.

Variatietips

  1. I.p.v. boter en mosterd kan je ook lookboter of kruidenboter gebruiken.
  2. I.p.v. gemalen kaas is het ook lekker met schijfjes mozzarella.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde eieren (luxe)

    4

    30 minuten

  • Tartaar van Iris

    10

    20 minuten

  • Belgische friet (frites, patat)

    4

    60 minuten

  • Indiaas borrelhapje

    4

    10 minuten