23 september 2008
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • dun gesneden ossenhaas / kogelbiefstuk
  • luxe slamelange
  • pijnboompitten
  • 1 prei
  • parmezaanse kaas
  • olie (noten/olijf )
  • 1 citroen
  • italiaanse kruidenmix
  • knoflook (1-2 teentjes)

Bereiding

Stap 1
Rooster de pijnboompitten met een beetje (noten)olie totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Laat ze afkoelen en uitlekken.

Stap 2
Snij de prei in fijne julienne reepjes en frituur ze heel even (1 minuutje), laat de prei uitlekker op wat keukenpapier.

Stap 3
Maak een lekkere oliemarinade door de olijfolie te mengen met de uitgeperste knoflook , citroensap en een beetje Italiaanse kruidenmix.

Stap 4
Leg de luxe slamelange op de borden.

Stap 5
Leg de flinterdunne ossenhaas/biefstuk over de sla heen (gebruik ongeveer 60 - 70 gram carpaccio per persoon).

Stap 6
Besprenkel de carpaccio met de marinade.

Stap 7
Strooi de pijnboompitten en de gefrituurde prei over de carpaccio.

Stap 8
Als laatste wat Parmezaanse kaas plakjes erover en eet smakelijk.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!