Ingrediënten
- dun gesneden ossenhaas / kogelbiefstuk
- luxe slamelange
- pijnboompitten
- 1 prei
- parmezaanse kaas
- olie (noten/olijf )
- 1 citroen
- italiaanse kruidenmix
- knoflook (1-2 teentjes)
Bereiding
Stap 1
Rooster de pijnboompitten met een beetje (noten)olie totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Laat ze afkoelen en uitlekken.
Stap 2
Snij de prei in fijne julienne reepjes en frituur ze heel even (1 minuutje), laat de prei uitlekker op wat keukenpapier.
Stap 3
Maak een lekkere oliemarinade door de olijfolie te mengen met de uitgeperste knoflook , citroensap en een beetje Italiaanse kruidenmix.
Stap 4
Leg de luxe slamelange op de borden.
Stap 5
Leg de flinterdunne ossenhaas/biefstuk over de sla heen (gebruik ongeveer 60 - 70 gram carpaccio per persoon).
Stap 6
Besprenkel de carpaccio met de marinade.
Stap 7
Strooi de pijnboompitten en de gefrituurde prei over de carpaccio.
Stap 8
Als laatste wat Parmezaanse kaas plakjes erover en eet smakelijk.