19 januari 2009
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • half wit brood, ongesneden
  • 1 doosje champignons
  • halve rode ui
  • teen knoflook
  • groene paprika
  • 1 el oregano
  • olie
  • 4 mooie blaadjes sla
  • handvol gehakte walnoten
  • handvol verse gehakte peterselie

Bereiding

Stap 1
Snijd van het halfje wit vier dikke plakken.

Stap 2
Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf over de plakken brood.

Stap 3
Snijd de ui en paprika in flinterdunne blokjes.

Stap 4
Snijd de champignons in dunne plakjes.

Stap 5
Verhit de olie in een pan of wok en bak daarin de champignons, de ui en de paprika op hoog vuur knapperig.

Stap 6
Voeg de oregano toe aan het champignonmengsel.

Stap 7
Rooster de plakken brood goudbruin in een broodrooster, oven of grill.

Stap 8
Leg op de plakken brood een blad sla en drapeer het mengsel over de champignons.

Stap 9
Besprenkel met de noten en peterselie. Eet smakelijk!

Stap 10
NB: koop alle ingrediënten alsjeblieft bij een (Turkse) groenteboer. Het bespaart je heel veel euro's!

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!