Ingrediënten

  • vulling:
  • 400 gr gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • enkele selderie blaadjes
  • 6 worteltjes
  • eieren
  • zout
  • peper
  • vetsin
  • olie
  • voor deeg:
  • 600 gr meel
  • 3 el boter
  • 1 ei
  • zout
  • kopje water

Bereiding


Stap 1
Indonesische pasteitjes hebben de vorm van een halve maan en bestaan uit een deegkorstje met vulling. Fruit ui en knoflook en voeg het gehakt toe, rul dit en voeg dan de fijngehakte selderie en de worteltjes (in reepjes gesneden) toe met het zout, de peper en vetjin plus de in schijfjes gesneden hardgekookte eieren. goed mengen.

Stap 2
Doe de bloem boter,zout en het ei in een kom en maak hiervan met wat water een soepel deeg.

Stap 3
Rol dit uit tot plus minus halve cm dikte en steek er met een schaaltjes rondjes (met een middellijn van plusminus 14 cm ) uit.

Stap 4
Leg op zo n rondje een eetlepel vulling, vouw de randen op elkaar en maak de rand dicht, met wijsvinger en duim licht knijpen.

Stap 5
De pasteitjes in hete olie bruin gebakken. Eerst de vulling maken en dan de korst, zo droogt de korst niet uit.

‹ Terug