31 maart 2005
10 personen
55 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • 50 gr sesamzaad
  • 1 ei
  • 1 el droge sherry
  • 5 el maizena
  • 200 ml olie
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 4 el licht sojasaus
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
VOORBEREIDEN; kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren.

Stap 2
Ei, sherry, 2el maïzena, 1tl zout en peper naar smaak erdoor mengen.

Stap 3
Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik.

Stap 4
Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen.

Stap 5
Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen.

Stap 6
In kommetje gember (geraspt) door sojasaus roeren.

Stap 7
BEREIDEN; kipmengsel in ruitjes van 3x4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen.

Stap 8
In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in 2 porties in 2-3 min. goudbruin bakken.

Stap 9
Op keukenpapier laten uitlekken. Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kaaskroketjes

    4

    10 minuten

  • Amuse van komkommer en rauwe ham

    4

    15 minuten

  • Biefstuk-rambol nuggets

    4

    20 minuten

  • Videetjes met rambol en kip

    4

    20 minuten