• 7 april 2005
  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 750 gr speklapjes
  • 1 maggiblokje
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 Chinese kool
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 el suiker

Bereiding


Stap 1
De speklappen in blokjes snijden en in ongeveer 1 liter water met een maggiblokje en een vleesbouillonblokje laten sudderen op een laag pitje, zodat je bouillon aan het trekken bent. Ondertussen in een beetje hete olie in een pan de uien bakken tot ze glazig zijn. Vervolgens de knoflook, peper en beetje zout erbij voegen. Het vlees uit de bouillon halen en even laten sudderen. De suiker en bouillon erbij doen en even door laten koken en als laatste de Chinese kool en de prei er beetje voor beetje bij doen.

Variatietips

  1. Ook nog wat andere groenten zoals peen, courget en paprika is ter variatie erg lekker.
‹ Terug