10 december 2008
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 300 ml volle melk
  • 50 gr basterd suiker
  • 30 gr cacao, gezeefd
  • 100 gr pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • paar blaadjes verse munt om te garneren

Variatietips

  1. Plus 4 uur invriezen.

Bereiding

Stap 1
Doe de melk en de bruine suiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer er dan snel de cacao erdoor en voeg de stukjes chocolade toe.

Stap 2
Haal van het vuur en roer dan tot de chocolade is gesmolten. Laat 20 min afkoelen.

Stap 3
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Roer dan door het nog warme chocolade en spatel het voorzichtig door.

Stap 4
Doe het dan in een (diepvries)bakje en vries dan 4 uur in, klop het elk half uur even flink door.

Stap 5
Serveer de bolletjes met een blaadje munt. Lekkere klodder slagroom erop is ook helemaal top.

Variatietips

  1. Plus 4 uur invriezen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten