30 januari 2006
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr bruine of witte suiker
  • chocolade in vlokken (of 2 el cacaopoeder)
  • 2 dl melk
  • 1 ei
  • 30 gr gesmolten boter
  • boter of olie om te bakken

Bereiding

Stap 1
Zeef de bloem met de suiker en de chocoladevlokken (of cacaopoeder).

Stap 2
Maak in het midden een kuiltje. Klop de eieren los met de melk en de gesmolten boter en giet dit in het kuiltje.

Stap 3
Bewerk tot een glad beslag en laat 20 minuten afgedekt met plasticfolie rusten.

Stap 4
Klop het beslag daarna nog eens goed op en bak +/- 8 flensjes in een pannenkoekenpan met boter of olie.

Stap 5
Klop slagroom op met vanillesuiker of maak er een vanillesausje bij.

Stap 6
Recept vanillesausje: doe in een pannetje 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels fijne suiker, 1 eetlepel vanille-puddingpoeder, 1dl melk en 2 dl room. Zet op een zacht vuurtje en roer het sausje tot het mooi indikt. Laat ze afkoelen en roer ondertussen enkele keren zodat er geen velletje opkomt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Broodje roomvlees

    4

    20 minuten

  • Lauwe olijven met amandelen en rozemarijn

    4

    10 minuten

  • Kaaskroketten

    4

    35 minuten

  • Antilliaanse pikabal

    10

    70 minuten