2 februari 2006
8 personen
180 minuten

Ingrediënten

 • 500 gr bloem
 • 25 gr gist
 • 750 ml lauwe melk
 • 1 tl zout
 • potje kaneelpoeder
 • beetje suiker
 • 12 bananen
 • 2 l zonnebloemolie

Variatietips

 1. Je kan ook stukken peer in de beslag dopen, dan krijg je perenflapjes.
 2. Lekker met een beetje poedersuiker.

Bereiding

Stap 1
Zet eerst een kan met de melk klaar zodat deze lauw kan worden, de melk mag namelijk niet koud zijn. de bananen uit de schil halen en in ongeveer 3 stukken snijden.

Stap 2
Vervolgens het beslag maken (bijna hetzelfde als oliebollen beslag). doe de gist in een schaal of mengkom en giet hierover 1/3 van de lauwe melk. roer nu met een beslaglepel , totdat de gist helemaal is opgelost. vervolgens giet je de rest van de melk erbij en goed blijven roeren tot het 1 geheel is.

Stap 3
Vervolgens alle bloem toevoegen en een flinke theelepel zout en dan gaan kloppen totdat het beslag mooi glad is zonder klontjes. (lijkt een beetje op pannenkoekenbeslag maar iets dikker, als beslag nog te dik is een beetje melk toevoegen).

Stap 4
Vervolgens de kaneel door het beslag doen en weer flink kloppen. Ondertussen de stukken banaan inwrijven met kaneel een suiker (niet teveel suiker).

Stap 5
Olie in een frituurpan of wok verhitten tot die goed heet is. (met een korstje brood kan je kijken of de olie heet genoeg is, als je het korst meteen lichtbruin wordt in de olie is de olie goed heet, de olie mag niet walmen dan is de olie te heet).

Stap 6
Leg alvast een grote schaal klaar met keukenrol en je kan gaan bakken! neem een stuk banaan en door deze flink onder in het beslag. laat voorzichtig het stuk banaan in de hete olie glijden, er kunnen in de meeste pannen 3 tot 5 bananenflapjes in een pan.

Stap 7
Na ongeveer 2,5 minuut even omdraaien. de bananenflapjes zullen na zo een 5 minuten goudbruin en gaar zijn en dan kan je de volgende lading de pan in doen, totdat alles klaar is.

Variatietips

 1. Je kan ook stukken peer in de beslag dopen, dan krijg je perenflapjes.
 2. Lekker met een beetje poedersuiker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten