8 juli 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde appels zonder klokhuis
  • 3 dl water
  • ongeveer 850 gram kristalsuiker
  • vanille of amandel-essence

Variatietips

  1. Kan je maken met om het even welke vruchten. Zachte vruchten hoef je wel niet eerst tot moes te koken. Die kan je meteen pureren en met suiker mengen.

Bereiding

Stap 1
Kook de appels tot ze zacht zijn. Zeef ze tot moes en weeg ze.

Stap 2
Meng de moes met een gelijk gewicht aan suiker.

Stap 3
Doe die samen in een pan met dikke bodem en laat het mengsel onder voortdurend roeren sudderen tot het tamelijk dik is en loslaat van de zijkanten van de pan.

Stap 4
Voeg de vanille of amandel-essence toe en giet het mengsel in een bebotert bakblik van ongeveer 20 x30 cm. Laat ongeveer 30 minuten op 130° hard worden in de oven.

Stap 5
Snij de plak snoepgoed in vierkantjes en wikkel in waspapier.

Variatietips

  1. Kan je maken met om het even welke vruchten. Zachte vruchten hoef je wel niet eerst tot moes te koken. Die kan je meteen pureren en met suiker mengen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • KaneElia met Marco van Basterdsuiker (EK)

    8

    30 minuten

  • Annekes eigen aardappelsalade

    4

    60 minuten

  • Onion bhajee

    10

    25 minuten

  • Borstplaat

    4

    20 minuten