Ingrediënten

  • 1 blikje danerolles croissants
  • 6 plakken jonge kaas
  • 1 tomaat
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas jong
  • bakpapier

Bereiding


Stap 1
Bedek de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden normale oven of heteluchtoven op 180 graden het deeg afrollen en langs de stippellijnen snijden. Snij de tomaat in dunne plakjes en dan in tweeën en beleg elk stukje deeg met 1 plakje kaas en stukjes tomaat en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen.

Stap 2
Rol daarna het deeg los en luchtig op met een insnede aan de korte brede kant en bestrijk de croissants voor een goudgele kleur met geklopt ei of melk. Vervolgens wat geraspte kaas over de bovenkant van het deeg strooien en de croissants in de oven 15 a 20 minuten afbakken.

Variatietips

  1. In plaats van jonge kaas kan je ook oude kaas of mozzarella gebruiken.
‹ Terug