12 september 2006
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • halfje witbrood (niet gesneden!)
  • 4 eieren
  • 4 dikke plakken bacon, uitgebakken
  • 4 grote champignons
  • bakboter
  • smeerboter
  • olijfolie

Variatietips

  1. Grill naast de champignons ook tomaten en uien.
  2. Gebruik spek in plaats van bacon.
  3. Schuif alle ingrediënten rauw op een ovenschaal ingesmeerd met olie en serveer dat op brood.

Bereiding

Stap 1
Snijd van het halfje brood vier dikke plakken.

Stap 2
Rooster de plakken brood in een broodrooster goudbruin en leg ze op borden.

Stap 3
Smelt de bakboter in een koekenpan. Bak de eieren in de pan zoals jij het wil (scrambled, uitsmijter of omelet).

Stap 4
Snijd de champignons doormidden en besprenkel met olijfolie.

Stap 5
Leg de champignons in een voorverwarmde grillpan. Bak de champignons bruin.

Stap 6
Beboter de boterhammen met smeerboter.

Stap 7
Beleg met de bacon en de eieren.

Stap 8
Schep de champignons uit de grillpan en leg op het bord met eieren. Val aan!

Variatietips

  1. Grill naast de champignons ook tomaten en uien.
  2. Gebruik spek in plaats van bacon.
  3. Schuif alle ingrediënten rauw op een ovenschaal ingesmeerd met olie en serveer dat op brood.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!