14 januari 2006
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 doradovis
  • 1 halve ui (marinade)
  • 1 teen knoflook (marinade)
  • 1 el olie (marinade)
  • 1 tl paprikapoeder (marinade)
  • 0.5 tl komijn (marinade)
  • 0.5 tl zout (marinade)
  • 0.5 tl zwarte peper (marinade)
  • mespunt saffraanpoeder (marinade)
  • 1 uitje (tomatensaus)
  • 2 el olie (tomatensaus)
  • 3 zachte tomaten (tomatensaus)
  • 1 bosje koriander (tomatensaus)
  • 2 tl komijn (tomatensaus)
  • 0.5 tl zwarte peper (tomatensaus)
  • 1 tl paprikapoeder (tomatensaus)
  • 1 el rozijnen (tomatensaus (als je er van houdt))
  • glaasje water (tomatensaus (wanneer nodig)

Bereiding

Stap 1
Maak de vis goed schoon aan binnenkant en buitenkant. Haal de ingewanden eruit en de kop eraf als je die er niet bij wilt.

Stap 2
Meng dan de ingrediënten voor de marinade en wrijf hiermee de vis in, ook aan de binnenkant. Laat dit zo lang mogelijk marineren.

Stap 3
Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus, schil en snijd de tomaten in kleine stukjes. Zorg dat je echt zachte tomaten neemt, want ik had een beetje hardere en zo werd het geen echte saus zoals de vorige keer toen ik wel zachte tomaten had.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 5
Neem een ovenschaal en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden. Meng het goed door elkaar en leg dan de vis erin. Zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz.

Stap 6
Bak hem eerst 30 met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 minuten zonder folie. Lekker met brood en een salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Sushi garnalen

    2

    90 minuten

  • Zeebaars en Dorade in zoutkorst

    4

    60 minuten

  • Maaltijdsalade tonijn

    6

    20 minuten

  • Verse zalm ketjap met rijst

    4

    20 minuten