22 juni 2021
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr sushi rijst
  • 200 ml water
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 0.5 tl zout
  • sesamzaad (evt meerdere kleuren)
  • 6 tempura garnalen
  • 2 norivellen
  • 2 el japanse mayonaise (kwepi)
  • 1 el wasabi
  • 1 avocado
  • sriracha hot chili saus

Benodigdheden

  • 2 sushimatjes
  • huishoudfoliefolie

Bereiding

Stap 1
Doe de sushirijst in een pan met water en breng aan de kook, laat vervolgens 10 minuten onder de deksel zachtjes doorkoken. Daarna 15 minuten van het vuur onder de deksel laten staan.

Stap 2
Verwarm de rijstazijn met kristalsuiker en zout.

Stap 3
Giet het rijstazijnmengel vervolgens over de rijst en schep kort om en laat afkoelen. Niet te lang omscheppen want dan wordt de rijst plakkerig.

Stap 4
Bedek 2 sushi matjes met huishoudfolie.

Stap 5
Maak een waysabi mayonaise van de Japanse mayonaise en de wasabi.

Stap 6
Snij van 2 tempura garnalen de staartjes er af.

Stap 7
Leg een sushivel op het matje en bedek deze met sushirijst en bestrooi met sesamzaadjes.

Stap 8
Leg het andere sushimatje op de rijst en draai om zodat het notivel weer bovenaan is.

Stap 9
Maak een streep van de wasabi mayonaise.

Stap 10
Leg de tempura garnaal zonder staart in het midden en 2 met staart aan de uiteindes.

Stap 11
Rol de sushi op en duw zachtjes aan.

Stap 12
Haal de avocado uit de schil en snij deze in dunne plakjes en spreidt de avocado net zo lang als de sushi rol.

Stap 13
Leg de avocado op de rol met behulp van een koksmes en leg er huishoudfolie op.

Stap 14
Leg op de folie een sushimatje en druk netjes aan.

Stap 15
Haal de folie eraf en snij in 8-10 stukken.

Stap 16
Maak af met een toefje wasabi mayonaise of sriracha hot chili saus.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!