Ingrediënten
- 125 gr sushi rijst
- 200 ml water
- 3 el rijstazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 0.5 tl zout
- sesamzaad (evt meerdere kleuren)
- 6 tempura garnalen
- 2 norivellen
- 2 el japanse mayonaise (kwepi)
- 1 el wasabi
- 1 avocado
- sriracha hot chili saus
Benodigdheden
- 2 sushimatjes
- huishoudfoliefolie
Bereiding
Stap 1
Doe de sushirijst in een pan met water en breng aan de kook, laat vervolgens 10 minuten onder de deksel zachtjes doorkoken. Daarna 15 minuten van het vuur onder de deksel laten staan.
Stap 3
Giet het rijstazijnmengel vervolgens over de rijst en schep kort om en laat afkoelen. Niet te lang omscheppen want dan wordt de rijst plakkerig.
Stap 4
Bedek 2 sushi matjes met huishoudfolie.
Stap 12
Haal de avocado uit de schil en snij deze in dunne plakjes en spreidt de avocado net zo lang als de sushi rol.