Ingrediënten
- 1 stuk tonijnfilet à 200 gram
- 2 el sojasaus (ik gebruik tomasu soysauce)
- 2 el olijfolie
- 4 el sesamzaad
Variatietips
- Serveren met sojasaus en wasabi.
- Lekker met andere sushi, sashimi en wakame salade.
Bereiding
Stap 1
Lange stroken snijden en inwrijven met en mengsel van sojasaus en olijfolie. Druk de tonijnstroken in de sesamzaadjes zodat je een laagje krijgt.
Stap 2
Bak vervolgens in en goed hete pan aan beide zijdes zonder te bewegen in de pan. Je ziet vanzelf de tonijn langzaam gaar worden, zodra die ongeveer op 1/3 gekleurd is omdraaien en herhalen. Ieder zijde duurt ongeveer een 1-3 minuten afhankelijk van hitte pan en gas fornuis.
Tonijn vervolgens in dunne plakken snijden en serveren met sojasaus en wasabi.
Variatietips
- Serveren met sojasaus en wasabi.
- Lekker met andere sushi, sashimi en wakame salade.