14 maart 2021
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 stuk tonijnfilet à 200 gram
  • 2 el sojasaus (ik gebruik tomasu soysauce)
  • 2 el olijfolie
  • 4 el sesamzaad

Variatietips

  1. Serveren met sojasaus en wasabi.
  2. Lekker met andere sushi, sashimi en wakame salade.

Bereiding

Stap 1
Lange stroken snijden en inwrijven met en mengsel van sojasaus en olijfolie. Druk de tonijnstroken in de sesamzaadjes zodat je een laagje krijgt.

Stap 2
Bak vervolgens in en goed hete pan aan beide zijdes zonder te bewegen in de pan. Je ziet vanzelf de tonijn langzaam gaar worden, zodra die ongeveer op 1/3 gekleurd is omdraaien en herhalen. Ieder zijde duurt ongeveer een 1-3 minuten afhankelijk van hitte pan en gas fornuis. Tonijn vervolgens in dunne plakken snijden en serveren met sojasaus en wasabi.

Variatietips

  1. Serveren met sojasaus en wasabi.
  2. Lekker met andere sushi, sashimi en wakame salade.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!