25 juni 2005
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr verse ongepelde grijze garnalen
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 0.5 l melk
  • 1 eierdooier
  • zout en peper
  • bloem
  • 1 eiwit
  • paneermeel
  • 2 el arachideolie

Variatietips

  1. 50 gram kaas toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Pel de garnalen en leg ze in de koelkast. Gooi de koppen en de pantsers niet weg.

Stap 2
Giet de melk in een pan en laat zachtjes aan de kook komen. Leg de koppen en pantsers in de melk en laat deze in de afkoelende melk ca. 20 minuten trekken. Giet de melk door een fijne zeef.

Stap 3
Smelt de boter en roer de bloem erdoor, laat de roux zachtjes 2-3 minuten garen zonder te kleuren. Giet er dan al roerend de gezeefde melk bij. Blijf roeren tot er een dikke saus is ontstaan. Laat dan nog 2 minuten zachtjes pruttelen, maar blijf verder roeren.

Stap 4
Neem de pan van het vuur en roer de garnalen en eidooier door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5
Beboter een ovenplaat en stort het deeg erop. Strijk gelijkmatig af tot een 2,5 cm dikke laag. Laat een uur afkoelen en zet de plaat dan afgedekt ca. 8 uur in de koelkast.

Stap 6
Snijd uit het deeg rechthoekige kroketten van of rol de kroketten met de hand.

Stap 7
Klop in een diep bord het eiwit los met 2 eetlepels olie. Doe de bloem en paneermeel in aparte diepe borden. Draai de kroketten eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Plaats ze 30 minuten in de koelkast.

Stap 8
Afwerking: Verwarm de frituurolie tot 170 °C. Frituur de kroketten (niet te veel tegelijk, anders koelt de olie af) tot ze goudbruin zijn. De kroketten zijn klaar als ze op de olie gaan drijven.

Variatietips

  1. 50 gram kaas toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Noodles met garnalen

    3

    20 minuten

  • WKaasje

    8

    30 minuten

  • Mosselen met knoflooksaus

    2

    40 minuten

  • Bruschetta met gehakt

    2

    10 minuten