30 juni 2005
3 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 40 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 1.75 dl melk
  • 75 gr fijngesneden beenham of droge ham
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • paneermeel

Variatietips

  1. Lekker met mosterdsausje, mayonaise, cocktailsaus.

Bereiding

Stap 1
Kook 5 eieren hard, pel ze en hak ze fijn.

Stap 2
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten garen.

Stap 3
Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is ontstaan.

Stap 4
Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door (eventueel wat peterselie en bieslook erbij of gemalen kaas door de ragout).

Stap 5
Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de koelkast ± 3 uur opstijven.

Stap 6
Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes van.

Stap 7
Klop 2 eieren los.

Stap 8
Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze weer door paneermeel.

Stap 9
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes tegelijk goudbruin.

Stap 10
Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje peterselie.

Variatietips

  1. Lekker met mosterdsausje, mayonaise, cocktailsaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten