• 1 juni 2008
  • 10 personen
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • 20 kleine tomaatje
  • 500 gr gehakt
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 kopjes ongekookte rijst
  • zwarte peper
  • zout
  • basilicum of marjolein, grofgesneden
  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding


Stap 1
Kook de rijst gaar. Snijd ondertussen van alle tomaatjes het topje eraf en maak de tomaatjes met een lepeltje helemaal leeg. De inhoud van de tomaatjes kan je weg doen.

Stap 2
Rul de gehakt in een pannetje met de fijn gesneden teentjes knoflook, de paprikapoeder, flink veel zwarte peper, een beetje zout.

Stap 3
Zodra de gehakt klaar is de grof gesneden basilicum of marjolein en de gekookte rijst er door heen scheppen.

Stap 4
Vul de tomaatjes met het mengsel en zet ze 10 tot 15 minuutjes in de oven. Maak ondertussen van mayonaise en een beetje paprikapoeder en zwarte peper een "oranjesausje". Haal de EK-maatjes uit de oven en zet op elk EK-maatje een toefje oranje saus!

‹ Terug