11 juni 2005
2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr rijst
  • 0.5 rode paprika in kleine stukjes
  • 1 dunne prei in ringetjes
  • 2 eieren
  • 40 a 50 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
Kook de rijst gaar in water met een bouillonblokje.

Stap 2
Klop de eieren los met de groenten, kaas, zout en peper. Schep dit eimengsel door de afgekoelde rijst.

Stap 3
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en vet het licht in. Schep er met een ijsbolletjestang hoopjes rijst op en druk die plat.

Stap 4
Schuif de bakplaat in een op 200°C voorverwarmde oven en bak de koekjes tot ze mooi van kleur zijn en het ei is gestold (ca. 30 minuten). Draai de rijstkoekjes halverwege een keer om.

Stap 5
Je kan ze ook in frituurpan of een gewone pan met veel olie of boter bruin bakken.

Stap 6
Leg er als ze net uit oven komen een lepeltje boursin met look en fijne kruiden (of een of andere kaas die vlug smelt) op.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Visbrochettes

    4

    15 minuten

  • Hartige rijstmuffins

    3

    60 minuten

  • Toast champignons met blauwe kaas

    4

    30 minuten

  • Crostini met kaas en champignons

    4

    30 minuten