2 april 2007
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 stuk fricandeau (300 gr)
  • 4 el pesto
  • 2 el pijnboompitjes
  • 6 grote aardappels, geschild
  • eikenbladsla
  • olijfolie
  • boter
  • zout en peper

Variatietips

  1. Dip de aardappeltjes tijdens het eten in yogonaise.
  2. Kruid de aardappeltjes met Provençaalse kruiden.
  3. Gebruik kipfilet in plaats van fricandeau.

Bereiding

Stap 1
Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze beetgaar. Giet de aardappels af en zet even weg.

Stap 2
Rooster de pijnboompitjes totdat ze gaan 'zweten'.

Stap 3
Snijd de fricandeau in hele dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in een (grill) pan en braad de plakjes vlees aan.

Stap 4
Leg de plakjes fricandeau op een grote ovenschaal en besmeer dik met pesto. Strooi de pijnboompitjes er overheen. Zet de schaal 15 minuten in een oven van 180 graden.

Stap 5
Verhit boter in een koekenpan en bak daarin de aardappels bruin en knapperig.

Stap 6
Serveer de aardappeltjes en het vlees met de eikenbladsla. Eet ze!

Variatietips

  1. Dip de aardappeltjes tijdens het eten in yogonaise.
  2. Kruid de aardappeltjes met Provençaalse kruiden.
  3. Gebruik kipfilet in plaats van fricandeau.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde filet van Eddy

    4

    60 minuten

  • Speklapjes met kaneel van Eddy

    2

    15 minuten

  • Spareribs van Iris

    2

    180 minuten

  • Gekruide speklapjes

    4

    20 minuten