18 januari 2009
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 24 rauwe, ongepelde gamba's
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 2 rode pepers, gesnipperd
  • mok (olijf)olie
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 handje verse peterselie, gehakt
  • zak gemengde sla naar keuze
  • rode ui, in dunne ringen
  • radijsjes, in plakjes
  • 1 halve komkommer, in blokjes
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 1 handje verse koriander, gehakt
  • stokbrood, in vierkantjes
  • (room) boter
  • 1 handje verse munt, gehakt

Variatietips

  1. Vervang de koriander door peterselie.
  2. Vervang de munt door bieslook.
  3. Vervang het stokbrood door Indiase naan.

Bereiding

Stap 1
Doe de helft van de mok olie in een wok en bak daarin de gamba's samen met de knoflook, de pepers en het zeezout langzaam gaar.

Stap 2
Meng intussen de boter met de munt.

Stap 3
Schep de sla in een kom met de ui, radijsjes, sesamzaad en koriander.

Stap 4
Sprenkel de olie door de sla en meng goed.

Stap 5
Doe de garnalen in een mooie schaal en serveer met de salade, brood en muntboter. Eet ze!

Variatietips

  1. Vervang de koriander door peterselie.
  2. Vervang de munt door bieslook.
  3. Vervang het stokbrood door Indiase naan.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mosselen op een toastje

    4

    15 minuten

  • Kruidengarnalen

    2

    20 minuten

  • Garnalen voor Joke

    4

    35 minuten

  • Tagliatelle met mosselen

    4

    30 minuten