6 januari 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • koriander
  • stukken ijsbergsla
  • 16 tot 20 tijgergarnalen
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • rode peper, fijngehakt
  • 4 plakken spek
  • bosuitje, in ringetjes
  • handje verse peterselie

Variatietips

  1. Laat de koriander achterwege als je niet van deze, vaak overheersende, smaak houdt.

Bereiding

Stap 1
Meng vier eetlepels olijfolie met een paar blaadjes gehakte koriander.

Stap 2
Bestrijk vier grote slabladeren met dit mengsel en leg op een bord.

Stap 3
Haal de garnalen uit hun jasje en verwijder de kop en de staart.

Stap 4
Verhit een flinke scheut olie in een wok en bak daarin de garnalen, de knoflook, en de rode peper goed gaar.

Stap 5
Schep de garnalen, knoflook en peper uit de pan en leg in gelijke porties op elk slablad.

Stap 6
Bak nu op hoog vuur de reepjes spek knapperig.

Stap 7
Verdeel het spek over elk bord.

Stap 8
Strooi over elk bord wat bosuitjes en verse peterselie.

Variatietips

  1. Laat de koriander achterwege als je niet van deze, vaak overheersende, smaak houdt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Dragon roll

    2

    60 minuten

  • Sint-jakobsschelpen met champignons

    3

    40 minuten

  • Surinaams broodje pittige garnalen met kousenband

    4

    30 minuten

  • Mosselen in champignonsaus

    2

    50 minuten